REISBUREAU HELMOND

 Persoonlijk en deskundig reisadvies aan huis!

Botswana

Kijk op de website van Discover Africa voor meer informatie       www.discoverafrica.nl

 
Een van de mooiste safarireizen maak je naar Botswana. Door het dampende moerasgebied Okavango Delta in het noorden en de Kalahari woestijn in het zuiden wandelt een enorm Afrikaans dierenrijk rond. En jij wandelt mee. Want in Botswana rijd je niet alleen door de gaafste safariparken, maar loop je er zelfs doorheen.  Botswana zit bomvol indrukwekkende bezienswaardigheden. Van de honderden stampende hoeven tijdens de migratie in het Chobe National Park tot het enorme watergordijn van wereldnatuurwonder Victoria Falls in Zimbabwe. Bereid je voor op een prachtige reis naar Botswana.
 
De mooiste bezienswaardigheden van Botswana
 
Wegen zijn er niet in het Okavango Delta. Hier móet je dus wel doorheen lopen of varen. Het is spannend. Een gids vertelt je wat je moet doen als een olifant zijn oren naar je klappert of een buffel naar je toe loopt. Of een leeuw. Een safariwandeling door deze moerassen vergeet je nooit meer.
 
Dankzij de regenval in de woestijn kom je ook een enorme dierenpopulatie tegen in de Kalahari. Olifanten, hyena's en luipaarden spot je zoal in dit oudste stuk aardkorst ter wereld.
 
Botswana's wereldberoemde natuurparken
 
Het meest populaire wildpark in Botswana is het noordelijke Chobe National Park, waar de grootste olifantenpopulatie ter wereld rondslentert. Niet alleen de Big Five, maar gigantische kuddes hoefdieren trekken hier in november door de stoffige vlaktes.